Opportunities

Haetaan tutkijaa

Trehaloosi, sienet ja vatsavaivat

Etsimme motivoitunutta tutkijaa projektiin, jossa tutkitaan sienten sienisokeripitoisuuden ekologiaa. Voit olla joko maisteri, kohta valmistuva tai väitellyt tai hyvin pian väittelevä tutkija.

Sienisokeri eli trehaloosi aiheuttaa joillekin ihmisille voimakkaita vatsavaivoja mutta ilmiötä on tutkittu hyvin vähän. Hankkeessa tutkimme sekä trehalaasientsyymiä koodaavan geenin polymorfiaa väestöaineistoista, että sienten trehaloosipitoisuutta ja ekologisia tekijöitä, jotka mahdollisesti vaikuttavat tähän. Projekti kestää noin 1,8 vuotta (noin toukokuu 2023 – lokakuu 2024. Koska kyseessä on säätiörahoitus, työstä maksetaan työskentelyapuraha (ei-tohtori 28000€ per vuosi, tohtorille 32 000€). Kesto ja aloitus ovat neuvoteltavissa ja riippuu myös hakijan kokemuksesta.

Etsimme ensisijaisesti maastokelpoista ekologia. Sinun tulisi olla oma-aloitteinen ja hyvä kommunikoimaan erilaisten ihmisten kanssa. Ajokortti on välttämätön ja mikäli sinulla on käytössäsi auto, se olisi plussaa. Sinulla pitäisi olla myös hyvä suomen kielen taito (ruotsin kielen taito plussaa), koska hankkeessa toimitaan yhteistyössä sienestäjien kanssa ”citizen science” meiningillä. Työhön kuuluu myös entsyymianalyysien teko, tiedottamista sekä raportointia.

Mikäli kiinnostuit ja olet sitä mieltä, että tämä on sinun duunisi, laita lyhyt esittely itsestäsi ja motivaatiostasi osallistua projektiin.

Lisätietoja: johanna.mappes@helsinki.fi  (laita otsikkoon ”sienet”)

Postdoctoral Research

Other Postdoctoral Opportunities

Johanna is keen to collaborate with post-doctoral researchers interested in predator-prey interactions. You can apply for Fellowships from a number of organisations: 

If you are a non-EU citizen, you may be eligible for funding from: 

We are also very keen to host research fellows. If you are thinking about writing a fellowship application and fancy working somewhere with nice colleagues with a strong evolutionary ecology focus, email Johanna (johanna.mappes@jyu.fi)!

Opportunities for PhD Students

Currently None